emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

jullov

Publicerad 2012-12-14 19:42:04 i

Herregud vad det snöar! In i luvan, in i vagnen, jag som fortfarande inte har ett stormskydd till den! Stod och klämde på ett här om dagen men blev lite dumsnål och tänkte att så onödigt, vi ska ju inte ha vagnen så länge till, Freija hatar ju att känna sig instängd...ja, så som man lätt tänker och sedan får ångra, se så bra det gick ;)

Idag är första dagen på Freijas jullov! Hon går ju deltid på förskolan nu och för hennes del innebär det att hon är där mellan kvart och tre alla dagar utom fredagar då hon är hemma. Tänk att vi i våran kommun måste gå ned till deltid på förskolan när en förälder är föräldraledig, men vi måste fortfarande betala full förskoleavgift och alltså betala för en heltidsplats. Märkligt! Men det var ett sidospår, nu har vi iallafall jullov och då ska vi vara hemma och mysa allihopa, baka julgodis, bygga en snögubbe, öppna adventskalender, klä granen, åka snowracer, leka i snön och vänta på tomten. Den här första dagen började med att jag släpade mig upp ur sängen och ut till soffan efter ihärdigt insisterade från min dotter, och sedan låg ihopkurad under en filt och halvsov medan Freija halvt road och halvt irriterad kollade på mig och sa "men maaammaaaa, inte sovaaa...". När bebisen sover ska du också sova heter det väl?! Weeell, not anymore.


Vagnpromenad i snön

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela