emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

kräksjuka utan kräk.

Publicerad 2012-11-18 09:41:20 i

Lyckligtvis är det inte barnen som drabbats, något jag började svettas över redan i september ("snart är den hääär..."). Nej, inatt var det jag och porslinet som fick bekanta oss närmare. Och jag måste erkänna mig defekt här; jag är oförmögen att genomföra själva kräkandet.Vaknade av att jag mådde fruktansvärt, tänkte att jaha och ånej och allt vad jag tänkte och vankade runt en stund i väntan på att magen skulle vända ut och in på sig själv. Det gjorde den efter en stund och...ingenting hände! Jag hör till den gruppen människor som inte kan hulka tyst så stackars familj & stackars grannar när jag åstadkom diverse djuriska läten i min kamp. Fortfarande ingenting. Provade att dricka vatten och sedan köra ned halva armen i halsen. Nada, trots att ögonen stod en halvmeter ut ur skallen och magen krampade likt förbannat. Min kropp vägrar alltså att genomföra denna viktiga försvarsmekanism. Fan, tänk om jag blivit förgiftad?

Nu ligger jag olyckligt ihopkurad i sängen med snusande lillasyster som en värmedyna mot min stackars mage. Lite magknip är allt som kvarstår av nattens sjuka. Jag vet inte om det verkligen handlar om någon form av magsjuka eller matförgiftning, eller om min kropp helt enkelt fick nog efter de typ femhundra brownies jag tryckte igårkväll ("Nu får det vara NOG! Tror du att jag fungerar på enbart socker? Det gör jag inte. Som straff ska du få spendera denna natt parkerad på badrumsgolvet. Inte så skönt va? Nä jag tänkte väl det! Så ät mer grönsaker nu, din lurk!!").

Jag inser att det är ett rätt osmakligt ämne, men måste veta om jag är ensam om detta? Är vi flera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela