emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

vi överlevde natten!

Publicerad 2012-11-20 10:11:33 i

Uschjamej vad hon låter, den här lilla tösen. Som en liten gris. Inatt var det jobbigt att andas, jag vaknade av små grymtningar i örat och fick försöka kurera med diverse apparatur; snorsug, näsdroppar och bröstmjölk. Det sistnämnda är ju en universallösning mot allt, bland annat ska man kunna droppa bröstmjölk i näsborrarna på bebisen för att lösa upp snuvan lite och underlätta andningen. Lättare sagt än gjort säger jag! Det vore ju motsatsen till roligt om någon såg mig när jag satt lutad över min dotter och försökte kila fast hennes huvud samtidigt som jag med ena bröstet i högsta hugg frenetiskt klämde och försökte pricka den lilla nosen... Mjölk överallt och en skitarg bebis, men jag tror att jag lyckades pricka iallafall några droppar rätt! Skam den som ger sig.Kommentarer

Postat av: Susanne pettersson

Publicerad 2012-11-21 19:27:36

Apropå att Alice är sjuk så finns det vissa likheter med hennes fader. Han var nästan konstant sjuk första året men å andra sidan kärnfrisk när han började på dagis. En lite tröst kanske den dagen du sitter på skolbänken igen. Men det är en klen tröst, jag vet!

Postat av: Sofie

Publicerad 2012-12-06 00:36:28

Hej hej, Sofie från föräldrargruppen här;) Ett tips är att ta en tom pipett från ex saltlösning, å suga upp bröstmjölk i. Lättare att pricka rätt i näsan sen;)
Vi är oxå snorig, men jag gav upp bröstmjölk i näsan, det blev fööör krångligt ;) lycka till

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela