emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

till mina hjärtan

Publicerad 2013-02-14 08:01:05 i


Glad alla hjärtans dag önskar Ica! Fina va? :) Stora och lilla hjärtat fick varsitt imorse, minihjärtat fick vara utan men mumsar mjölk i godan ro istället. Mina fina hjärtan, som jag älskar er!
Ta hand om varandra idag och ge lite extra kärlek och omtanke till de som behöver det, vare sig det är någon i din närhet eller någon på andra sidan jorden. Att vi bryr oss är vad som får oss att överleva <3

treårskoll

Publicerad 2013-02-10 10:15:26 i

Freija har varit på sin treårskontroll på BVC. Det var pappa som fick äran att följa med henne och som den kontrollobstinata morsa jag är satt jag nästan och hoppade på stället tills de kom hem igen. Allt hade gått fint, hon hade fått titta på bilder och prata om bilderna och sparka boll och bygga pussel med mera. Man får nästan flashbacks av hur man själv gjorde konstiga saker på sjukhuset när man var liten, hehe. De tyckte att vi tänkte bra gällande maten; jag har ju varit halvt hysterisk över att min dotter om hon själv får välja helst skulle äta falukorv morgon middag och kväll, så vi försöker med att ge henne något vi vet att hon gillar till lunch och sen får hon äta det vi äter till middag. Funkar bra. Vi fick lite skit för nappen, "nu är det ju dags att sluta..." och ja, vi skaaa. Men det är svårt när den betyder så mycket. Vi ska åka till Skansen om några veckor med familjen och då tänkte jag visa var kattungarna bor, i sommar kanske..?

Freija väger 14,7 kg och är 100 cm lång - en meter, inte illa va?! Hon fick sin första tatuering av sjuksköterskan och var mycket stolt.man vet att man är trött #2

Publicerad 2013-02-06 18:55:48 i

...när man byter de första bokstäverna på två ord med varandra och inte för sitt liv kan få det rätt trots upprepade försök. "Mäga och väta. Nej, väta och mäga? Nehej, määäga...". (Väga och mäta!)

lördagsaktiviteter

Publicerad 2013-02-02 20:19:53 i

Jag blev hastigt och olustigt ensam med barnen ikväll då sambon blev bortbjuden i sista sekund. Visst tycker jag att han förtjänar att komma iväg och ha lite vuxentid, men tyckte ändå lite synd om mig själv över att bli lämnad ensam med tvätten som skulle ned i tvättstugan. Jag kunde ju lämnat tvätten till en annan dag men jag insisterade martyr-likt på att jag skulle tvätta just ikväll.
Och ni skulle sett oss. Jag, med bister och lite halvgalen min, stapplande ned för trappan med tvättkassar i ena handen och ett babyskydd med en vilt skrikande högröd bebis i den andra. Som grädden på moset en überlångsam treåring som spelar munspel. Japp, munspel. Jag tror att många skulle betalat för att slippa byta liv med mig just då.att gå i takt med en treåring

Publicerad 2013-02-02 18:01:32 i

När vi fick veta att vi skulle bli fyra och började tänka på allt det praktiska gick funderingarna kring huruvida vi skulle skaffa en syskonvagn eller ej runt i cirklar. Det är ju 2 år och nästan 9 månader mellan tjejerna så Freija skulle inte behöva åka vagn så länge till efter att Alice kommit, men det föll på att jag ville ha en syskonvagn för transport från punkt A till punkt B under vintern. Visst skulle Freija antagligen gärna velat gå men av egoistiska skäl ville jag ha en så snabb och smidig transport som möjligt när det var så mycket annat som tog tid, alla vinterkläder som skulle tråcklas på för att bara nämna en sak.

Syskonvagnen blev dock snabbt för trång för både stor och liten och jag bestämde mig efter lite velande att sälja den och beställa en vagn till Alice med ståbräda till Freija. Sagt och gjort, vagnen lades ut på Blocket och såldes på fem röda och jag beställde min vagn som kommer i mitten av februari, till dess kör jag på den gamla liggvagnen och en pulka tänkte jag. Så jäkla nöjd var jag att jag totalt glömde bort att det ju faktiskt kan hända att snön smälter..!

Haha. Nu upplever jag alltså precis det scenariot som jag från början planerade att undvika åtminstone vintern ut; bebisen ligger i vagnen och storasyster går. Och det går så långsamt. Så. Långsamt. Varje. Morgon. Det är ju såklart jättespännande för Freija som upptäcker en massa saker längs vägen men herregud, jag håller på att bli galen. Det är kanske nyttigt för mig att tvingas dra ned på tempot lite?

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela