emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

att gå i takt med en treåring

Publicerad 2013-02-02 18:01:32 i

När vi fick veta att vi skulle bli fyra och började tänka på allt det praktiska gick funderingarna kring huruvida vi skulle skaffa en syskonvagn eller ej runt i cirklar. Det är ju 2 år och nästan 9 månader mellan tjejerna så Freija skulle inte behöva åka vagn så länge till efter att Alice kommit, men det föll på att jag ville ha en syskonvagn för transport från punkt A till punkt B under vintern. Visst skulle Freija antagligen gärna velat gå men av egoistiska skäl ville jag ha en så snabb och smidig transport som möjligt när det var så mycket annat som tog tid, alla vinterkläder som skulle tråcklas på för att bara nämna en sak.

Syskonvagnen blev dock snabbt för trång för både stor och liten och jag bestämde mig efter lite velande att sälja den och beställa en vagn till Alice med ståbräda till Freija. Sagt och gjort, vagnen lades ut på Blocket och såldes på fem röda och jag beställde min vagn som kommer i mitten av februari, till dess kör jag på den gamla liggvagnen och en pulka tänkte jag. Så jäkla nöjd var jag att jag totalt glömde bort att det ju faktiskt kan hända att snön smälter..!

Haha. Nu upplever jag alltså precis det scenariot som jag från början planerade att undvika åtminstone vintern ut; bebisen ligger i vagnen och storasyster går. Och det går så långsamt. Så. Långsamt. Varje. Morgon. Det är ju såklart jättespännande för Freija som upptäcker en massa saker längs vägen men herregud, jag håller på att bli galen. Det är kanske nyttigt för mig att tvingas dra ned på tempot lite?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela