emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

man vet att man är trött #1

Publicerad 2013-01-30 08:01:33 i

...när man tar sin sambos efterlämnade slatt kaffe med mjölk sedan tidigare imorse och ställer in i micron för att man inte ooorkar göra nytt kaffe.


Min sambo dricker alltid sitt kaffe ur såna här jätteglas. Och ja, det är en rosa hund på golvet också...

chocken som infinner sig...

Publicerad 2013-01-26 21:27:55 i

...när man inser, sittandes på golvet i det mörka barnrummet med en snusande dotter i sin säng och en till snusande dotter i famnen, att man innan 25 år av livet passerat lyckats med just det: att producera två fantastiska barn. Ibland slår det mig med sådan kraft hur otroligt det är. Jag kan tycka att jag historiskt sett har uppvisat många tecken på svag karaktär och i handling visat sidor av mig själv som jag inte är stolt över, men någonting måste jag gjort rätt för att förtjäna det här livet och den här stora, stora lyckan.

Fre(i)ja-dagen

Publicerad 2013-01-23 21:11:17 i

Idag är det Freijas namnsdag. Firades med en kokosboll samt en liten present, en bok om Mumin som hon valde själv. Grattis älskling!


usch.

Publicerad 2013-01-22 22:53:00 i

Efter mitt första barn återhämtade sig min kropp väl, jag blev smal som satan av amningen och all uttänjd hud drog ihop sig och blev slät. Hell, till och med celluliterna försvann - de som suttit som fastetsade på röva' sedan tonåren! Lite träning på det (medgives att det mest var släpandet på vagn och unge som utgjorde själva träningen, men ett och annat pass klämde jag väl in...) och jag kände mig som a million bucks!
Well bite me. Efter andra graviditeten...jag vill ju inte gnälla på detta som ju faktiskt är så jäkla pyttigt i skuggan av att jag burit och fött mitt andra perfekta barn (!!!), MEN jag sa idag att det känns som att hela jag blivit uttöjd till max två gånger och medan kroppen var som ett gummiband första gången och med lättja drog ihop sig till ursprungligt läge, efterliknade den mer en bit folie andra gången - det blev liksom inte helt rätt i alla skrynklor och veck... Hur allting liksom hänger vill jag inte ens gå in på, än mindre på att det ser ut som att ett helt gäng apelsiner har party på min röv. Kroppen verkar ha tagit mycket mer stryk denna gång, och jag känner mig dum dum dum som hoppades på samma snabba återhämtning som förra gången...dum och inte så lite ytlig. Usch var ordet.

för tre år sedan.

Publicerad 2013-01-19 20:43:04 i

Den 19 januari kl. 20.42 för tre år sedan kom du till oss Freija. Jag vill säga tack för allt du lärt oss om livet och om oss själva, tack för att det var just du som kom. Tack för att du finns och grattis, min fina tjej, på din dag!

på ponnyjakt

Publicerad 2013-01-14 11:59:11 i

Min snart-3-åring har som svar på frågan vad hon önskar sig i födelsedagspresent meddelat att hon önskar sig "Ponnysar!". Lyckligtvis råkar jag veta att hon syftar på de små, färgglada, plastiga varianterna (och alltså inte förväntar sig att vardagsrummet förvandlats till ett stall på hennes stora dag, pjuuh!) så idag går jag ut på My Little Pony-jakt. Tidigare har det tagit emot att köpa leksaker till henne, det får hon ju redan av andra på julafton och födelsedag och jag känner inget behov av att överösa henne med prylar. Jag vill inte heller bidra till att forma en ocharmig unge som fokuserar mer på kvantiteten än på vad hon faktiskt får, som förväntar sig berg av färgglada plastgrejer och glömmer att säga tack... Jag vet dock att många i familjen tänker i samma banor och hellre satsar på kvalitet och saker hon behöver och har användning av än ger henne det hon råkade peka på för stunden, och trygg i att hon inte kommer att förvandlas till ett bortskämt leksaksmonster kan jag unna henne det hon önskar sig. Jag vet?! Att jag lägger ned så mycket energi på att fundera på DET HÄR!?!? Men vet ni, så är det att vara förälder; man tänker på, beräknar och oroar sig för allt, hela tiden. Nästan.

mitt härliga barn.

Publicerad 2013-01-08 20:45:19 i

Yngsta dottern Alice är ursinnig. Kan inte mamma fatta att det är ASJOBBIGT att ligga på mage?! Sträcka sig efter leksaker man inte får tag i, fastna på tjockis-armen när man försöker rulla över på rygg...ja ni hör ju själva hur otroligt jobbigt hon har det! Att jag föregående kväll blev i det närmaste överfallen av en bajskaskad som hon sparat till dess att blöjan åkte av är ovidkomligt. Jag tar upp henne och avfyrar vad jag tror är ett vinnande leende och ett "Heeej!". Hon gallskriker rätt i ansiktet på mig, ni vet sådär så att hon blir helt röd och skakar och luften tar slut så att hon nästan kvävs av sitt eget skrik? Så. Jag ger upp, ger efter och ger henne bröstet. Hon ger ifrån sig några desperata glupska små tjut när hon inte riktigt prickar rätt, tar sedan ett fast tag med munnen och ger mig fingret innan hon börjar äta. Tack för den.

årets rödaste dag

Publicerad 2013-01-01 23:02:55 i

Det måste väl ändå vara nyårsdagen? Allt är bannemej stängt och som grädden på moset hasar sig de flesta runt med en ansiktsfärg som varierar i spannet askgrå till ljusgrön. Inte vi nyktra småbarnsföräldrar då (om det inte är vinterkräksjuka på g), utan nu syftar jag på er stackars satar som intog en mängd starka drycker under gårkvällen. Även om det var ett bra tag sedan jag sällade mig till den gruppen för nyårsdagen fortfarande med sig en känsla av att vilja krypa ned under täcket och försvinna.

Själva gick vi upp någon gång efter nio och tog oss efter mycket om och men in till stan för att promenera den här röda dagen mot sitt slut, jag, tjejerna och mamma & pappa. Freija fick stanna och titta på NK:s julskyltning, vilken hit! Hon bara tjöt av lycka och jag försökte erinra mig senast jag själv blivit SÅ glad över något? Alldeles för länge sen... Sen insåg vi att det faktiskt fanns flera fik som var öppna så vi satte oss och fikade lite innan vi åkte hem.

Mitt sociala liv, i ett nötskal.

Jan. 01, 2013

Publicerad 2013-01-01 10:39:04 i

Jag skrev ett litet inlägg, om det var igår eller i förrgår, om hur man firar nyår med småbarn - min svärmor gav mig en himla bra krönika skriven av Hanna Hellquist för DN som handlade om just detta, bland annat att nyårsfirande med en bebis hemma kan efterliknas vanligt tisdagsfirande; med kräk på tröjan och somna i soffan vid halv nio... Hahaha! - men jag var tydligen inte kvick nog att klicka på publicera-knappen så det skrevs förgäves. Mina funderingar gick kring hur vi skulle fira, jag är ensam med barnen nu då sambon jobbar borta och hade turen att TROTS detta bli bortbjuden på middag. Ha! De stackarna visste inte vad de gett sig in på, tänkte jag med viss nervositet. En bebis går väl an och är ju ganska mobil, men en bebis OCH en snart-treåring? Hur gör man då?

Det slutade väldigt bra igår med en trevlig middag och jag är stolt över min stora tjej som var så snäll hela kvällen och stod pall ända till kvart över elva då vi rullade hemåt. Båda slocknade i bilen, men vaknade till liv när vi kom hem till mina föräldrar (där vi skulle sova) strax innan tolv och jag skulle tråckla av alla kläder. Så Freija fick komma upp i pyjamas och titta på fyrverkerierna. Stora ögon! Det är inte illa att uppleva sitt första tolvslag när man är så liten som hon. Vi skålade i alkoholfri fuskchampagne och jag kramade och pussade på de bästa och finaste barnen i världen, mina, och tänkte att bortsett från att pappan saknas kan det väl knappast bli bättre? Gott nytt år!

Jan. 01, 2013

Publicerad 2013-01-01 10:20:31 i

Jag skrev ett litet inlägg, om det var igår eller i förrgår, om hur man firar nyår med småbarn

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela