emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

Jan. 01, 2013

Publicerad 2013-01-01 10:39:04 i

Jag skrev ett litet inlägg, om det var igår eller i förrgår, om hur man firar nyår med småbarn - min svärmor gav mig en himla bra krönika skriven av Hanna Hellquist för DN som handlade om just detta, bland annat att nyårsfirande med en bebis hemma kan efterliknas vanligt tisdagsfirande; med kräk på tröjan och somna i soffan vid halv nio... Hahaha! - men jag var tydligen inte kvick nog att klicka på publicera-knappen så det skrevs förgäves. Mina funderingar gick kring hur vi skulle fira, jag är ensam med barnen nu då sambon jobbar borta och hade turen att TROTS detta bli bortbjuden på middag. Ha! De stackarna visste inte vad de gett sig in på, tänkte jag med viss nervositet. En bebis går väl an och är ju ganska mobil, men en bebis OCH en snart-treåring? Hur gör man då?

Det slutade väldigt bra igår med en trevlig middag och jag är stolt över min stora tjej som var så snäll hela kvällen och stod pall ända till kvart över elva då vi rullade hemåt. Båda slocknade i bilen, men vaknade till liv när vi kom hem till mina föräldrar (där vi skulle sova) strax innan tolv och jag skulle tråckla av alla kläder. Så Freija fick komma upp i pyjamas och titta på fyrverkerierna. Stora ögon! Det är inte illa att uppleva sitt första tolvslag när man är så liten som hon. Vi skålade i alkoholfri fuskchampagne och jag kramade och pussade på de bästa och finaste barnen i världen, mina, och tänkte att bortsett från att pappan saknas kan det väl knappast bli bättre? Gott nytt år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela