emilia nerström

om livet som mamma, sambo, dotter, syster och vän

glad påsk

Publicerad 2013-03-30 20:20:13 i

Min första påsk med två barn. Alices första påsk i livet. Freijas första påsk då hon fått äta godis. Därav första påsken med en sockerchockad unge som farit runt som en galning. Första påsken då jag tagit med mig min egen familj hem till mamma & pappa för att fira. Kanske sista påsken jag firar med en morfar som (efter lite om och men) känner igen mig. Hoppas att ni också haft det bra!bussvett

Publicerad 2013-03-28 11:37:14 i

Jag stod precis och väntade på bussen, som i vanlig ordning inte dök upp när den skulle. När den så väl kom stannade den innan den kommit ända fram till hållplatsen så att alla människor, inklusive jag och barnvagnen, fick trava några meter bakåt. Vi hade svårt att komma förbi hopen av människor som skulle gå på där fram när vi skulle ta oss till bakdörrarna, och på den lilla stunden det tog oss hann en annan mamma med barnvagn knata ned för backen från andra hållet och hinna fram till dörren innan oss och glida in i bussen - på VÅRAN plats (tyckte jag då)!! Och då var bussen naturligtvis full, vilket hon leende informerade mig om. "Men..jag har väntat i en kvart..." försökte jag tafatt, varför blir man så ställd i såna där situationer att man inte får ut orden ur munnen? Ja men det kommer en till buss som hon sett svänga runt hörnet sa hon med ännu ett leende och så stängdes dörrarna och bussen åkte iväg. Och jag ville bara mosa in det där falska leendet i fejset på henne och säga att jag skiter i hur många bussar som kommer för det är PRINCIPEN det handlar om, att jag stått och väntat länge medan hon bara gled in och att först dit går först på. Eller hur gör man egentligen?!

Pirates of the Mothership: the Curse of the Second Child

Publicerad 2013-03-25 11:42:01 i

Slem. Slem och snor, tar det aldrig slut? Jag vill minnas att min lillebror också hade konstant snuva som liten, kanske är det en andra barnet-grej? De får ju alla de där små illvilliga dagisbacillerna på en gång, de som man så maniskt håller sin första unge borta från så länge det bara går. Så våran lillasyster här hemma har slemmig hosta på nätterna och väcker mig ofta genom att nysa mig i ansiktet. Fresh!

IKEA på en lördag

Publicerad 2013-03-23 18:44:55 i

...är ingen hit om man inte vill trängas med mååånga andra. Speciellt barnfamiljer, som liksom verkar åka dit för att bara hänga. Äta svinbillig lunch, låta kidsen leka av sig, kanske köpa en diskborste eller några paket servetter, fika lite och såklart den obligatoriska korven för en femma. Eller glass. Medan ungarna har tröttnat och skriker...ja, men man kan liksom inte ha bråttom på IKEA med barn en lördag. Idag var jag och tjejerna där med mormor och vi lyckades ta oss in och ut på bara fyra timmar, hurra!? Köpte ramar, en lampa och en filt. Och en massa barngrejer som mormor bara inte kunde låta bli inför Freijas rådjursögon. Nu är vi helt slut och middagen står inte ens på bordet, får jag ens kalla mig förälder så orutinerad som jag är? Trevlig lördag :)

fröknarna söt

Publicerad 2013-03-21 22:21:53 iIdag var det Mumin som gällde. Mina fina tjejer! Imorgon är det hemmadag och MiniSats som gäller. Hurra!

man vet att man är trött #4

Publicerad 2013-03-15 22:50:04 i

...när man blir hånad av sin treåriga dotter för att man omedvetet slängt om orden i en mening, i ett försök att vara sträng och få pli på ungen dessutom. Denna gång: "Nej men Freija, när man SITTER då ÄTER man på sin rumpa!...eller jag menar...". Freija bara skrattade mig rätt upp i ansiktet och sa "men mamma..?!?". Med all rätt.är det morgon nu?

Publicerad 2013-03-15 07:35:34 i

Idag fick min familj för sig att det var morgon när klockan var knappt halv sex. Alltså nollfemtjugo typ. Så här det varit mer eller mindre hela veckan, Freija tassar in till oss runt fem på morgonen och hinner inte riktigt somna om innan det är dags för Gaston att gå upp vid halv sex...och så är cirkusen igång.

Vi sitter fortfarande och myser i pyjamas, allting går liksom så långsamt för mig när jag är såhär hysteriskt trött. Tur att vi inte har bråttom iväg någonstans. Fortsatt trevlig fredag till oss alla :)

den förbjudna färgen har nästlat sig in i vårat hem

Publicerad 2013-03-14 17:08:09 iTvättstället med tjejer i familjen.

Tänk att jag av princip vägrade rosa när Freija var bebis, jag tyckte att det var så löjligt och generaliserande att klä henne i en massa rosa och volanger och puffärmar bara för att folk skulle se att hon var tjej (varför var det så viktigt att veta det?). Jag älskade att klä henne i svart, grått och mörkblått och tuffa rockmotiv men blev i min tur ganska löjlig i min övertygelse, fanns en tröja i rosa eller blått valde jag automatiskt blått bara för att. När Freija började på förskola ändrades allt; helt plötsligt var hon en prinsessa som älskade rosa och ryschpysch och volanger. Ha! Att jag inte påverkade henne i detta hindrade inte att andra och omgivningen i sig gjorde det. Och Alice? Ja, hon är väl en söt liten gris i så fall. Ah well...

ur vaggan i graven

Publicerad 2013-03-14 16:45:50 i

Idag har vi varit på begravning för min sambos farfar som lämnat sitt jordeliv. Det var en väldigt fin begravningsgudstjänst som jag personligen hade uppskattat mer om inte Freija haft myror i brallan och Alice haft kräk-, rap- och pruttparty (allt var som vanligt med andra ord...). Allvarligare kyrkobesök har en tendens att luta åt det komiska hållet när ungarna är med. Exempelvis Alices enorma rap när min sambos lillasyster spelade ett jättefint fiolstycke, Freija som spontandansade förbi kistan när vi gick fram för att ta farväl, eller "Låt oss tillsammans be Herrens -BRAKFIS!! - bön...". Älskade lilla Alice, som för övrigt kom till världen samma dag som min egen älskade farmor gravsattes i samma kapell som begravningen idag hölls i. Så är livet - när en sänks ned i jorden ser en annan dagens ljus för första gången. Att få vara nära mina barn idag på begravningen påminde mig om att livet och döden går hand i hand, och min önskan att de skulle vara liiite tystare till trots tyckte jag att det kändes väldigt fint att ha dem där.

jag älskar mina morgnar

Publicerad 2013-03-07 12:38:02 iUrsäkta torkan. Men! Tänk er att vakna till detta; pigg storasyster som varvar att sjunga "Björnen sover" mkt högt i olika varianter (hittills hört om katten, tigern, bilen, vägen, bänken, lampan, isen, vagnen, Alice och mamma som sover, sistnämnda var nog minst sant) med att prata i überfalsett och säga att det är lillasyster som pratar, lillasyster i sin tur överlyckligt viftande och successivt mosad av storasyster i något som kanske kan beskrivas som hård kärlek. Morgonstund har guld i mun!

Om

Min profilbild

Emilia

24 år, sambo, dotter, syster, vän och mamma till två - Freija föddes den 19 januari 2010 och har nu blivit storasyster till Alice, född den 5 oktober 2012. Skriver jordnära och eftertänksamt om livet som småbarnsförälder och som människa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela